Godziny pracy 9:00 - 17:00
Przejdź do kontaktu
Spółka
Kurs akcji [PLN]
Zmiana[PLN]
AGORA S.A.
ul. Czerska 8/10
00-732 Warszawa
AGO -0,7%
mWIG40 -1,94%
WIG-MEDIA 0,43%
Regon: 11559486
Numer KRS: 59944
NIP: 526-030-56-44
30 maja 2019 / 15:39
Galeria Młociny to już trzecie miejsce w Warszawie, w którym można spróbować zarówno meksykańskiej kuchni od Papa Diego, jak i zaskakujących połączeń smakowych serwowanych przez sieć Van Dog. Obie marki zostały stworzone przez Foodio Concepts – spółkę zależną ogólnopolskiej sieci multipleksów Helios.
Papa Diego i Van Dog w Galerii Młociny znajdują się w strefie restauracyjnej Spotkania i Dania na poziomie +2.
Papa Diego znajduje się w części Dechy – inspirowanej tradycją dawnych bielańskich potańcówek. Goście lokalu spróbują wyrazistych dań kuchni meksykańskiej, m.in. quesadilli z ciągnącym się serem i grillowanym kurczakiem w paście achiote, chrupiących nachosów z sosem serowym i dodatkiem kiełbasy chorizo, burrito w sześciu różnych wariantach smakowych oraz dań w wersjach wegetariańskich: chili sin carne na bazie ciecierzycy i kaktus nopales z batatami. Łakomczuchów Papa Diego zaprasza na deser – churros z sosem czekoladowym, a gości gotowych na ostrzejsze wrażenia – na salsy z pikantnych papryczek.
To trzecia restauracja Papa Diego w Warszawie (dwie pozostałe znajdują się w Centrum Praskim Koneser i w Blue City) i 12. w Polsce – dotychczas lokale sieci zostały otwarte w Katowicach (2 lokale), Gdańsku (2 lokale), Poznaniu, Wołominie, Pruszkowie, Opolu (2 lokale) i w Warszawie (2 lokale).
Restaurację Van Dog można znaleźć w części Hutnik nowego centrum handlowego. Goście lokalu mogą spróbować nietypowej wersji klasycznej ulicznej przekąski – van dogów w wersji gourmet. W menu czekają na nich m.in.: Van Mac&Cheese z makaronem, sosem serowym, grillowaną papryką i chrupiącym bekonem czy Van Tango z argentyńskim sosem chimichurri, granatem, grillowanymi warzywami i prażonymi pestkami migdałów. Miłośnicy orientalnych smaków mogą skusić się na van doga z azjatyckimi ogórkami, duszonym porem i ketchupem mango, a weganie – na wersję z tofu lub kolorowego Van Carrota z fioletową, pomarańczową i żółtą marchwią pieczoną z czosnkiem i tymiankiem. Mniej głodni mogą spróbować Van Fryt podawanych na wiele sposobów lub szalonych i kolorowych freak shake’ów.
Van Dog w Galerii Młociny to trzeci lokal tej sieci, pozostałe działają w Centrum Praskim Koneser i w Blue City.
Foodio Concepts to firma założona przez spółkę Helios z Grupy Agora, operatora największej w Polsce sieci multipleksów oraz jej partnerów biznesowych – Piotra Grajewskiego i Piotra Komóra, doświadczonych managerów z branży restauracyjnej, którzy współtworzyli i zarządzali m.in. warszawskimi restauracjami Blue Cactus, Iguana Lounge i Hard Rock Cafe.
Powrót
Każdego dnia dzieje się u nas coś nowego.
Chętnie o tym opowiemy.
Podanie adresu e-mail oznacza wyrażenie zgody na otrzymywanie newslettera zawierającego informacje na temat działalności Agory S.A. oraz spółek z grupy kapitałowej Agora w interesującym Panią/Pana obszarze. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Agora S.A. z siedzibą w Warszawie (00-732), ul. Czerska 8/10. Będą one przetwarzane w celu dostarczania zamówionego newslettera, a także w celach statystycznych i analitycznych administratora. Zgodę można wycofać w każdym czasie poprzez kontakt z iod@agora.pl, jednak jej wycofanie nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Wycofując zgodę na otrzymywanie newslettera, rezygnuje Pani/Pan z otrzymywania wszystkich newsletterów korporacyjnych dotyczących działalności Agory S.A. oraz spółek z grupy kapitałowej Agora. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych, w szczególności praw przysługujących osobom, których dane przetwarzamy, znajduje się w Polityce prywatności serwisu Agora.pl oraz w naszej Polityce transparentności.