Komunikat prasowy
Przepisy na 110 potraw z warzywami, w tym omlety, frittaty, babeczki, terriny, kisze, tarty, burgery, chłodniki, zupy, soki i koktajle, doskonałe sosy, dipy, pesto, hummusy, dressingi i pasty, a także faszerowane, zapiekane, grillowane i gotowane młode jarzyny, warzywne lody, ciasta i desery - to wszystko znajdzie się w specjalnym wydaniu miesięcznika "Kuchnia" zatytułowanym "Warzywa". Numer ukaże się na rynku już jutro - we wtorek , 24 maja br. w ramach wyjątkowej "Kolekcji dla smakosza".
W wydaniu "Warzywa" czytelnicy znajdą nie tylko przepisy na sałatki i surówki, ale również sposoby na przygotowanie nietypowych dań z warzyw, np. kolorowych letnich śniadań z groszkiem, bobem, cukinią lub botwinką, past i smarowideł z młodych buraków lub bakłażana, dipów i dressingów oraz warzywnych deserów. Numer prezentuje również historie poszczególnych warzyw, np. fasolki szparagowej, która przybyła do Europy z Ameryki Środkowej i Południowej, czy ogórka, który prawdopodobnie pochodzi z Himalajów.
Redakcja magazynu podpowie, jak wykonać warzywne przekąski dla mniej i bardziej głodnych, co wrzucić na ruszt, żeby się najeść, jak wykonać niskokaloryczne warzywne smoothie, jak dobrze marynować warzywa oraz jakimi narzędziami najlepiej przygotowywać warzywa.
"Warzywa" - wydanie specjalne miesięcznika "Kuchnia" pojawi się w punktach sprzedaży prasy we wtorek , 24 maja br. i będzie dostępne na rynku przez trzy miesiące. Numer kosztuje 9,99 zł i zawiera 100 stron w formacie 231x274 mm.
Wydanie "Warzywa" jest promowane w prasie ("Gazeta Wyborcza" i jej dodatki, czasopisma Agory, "Metrocafe.pl"), w internecie (serwisy Gazeta.pl) oraz w radiu (Radio Złote Przeboje, Rock Radio, Radio TOK FM). Działania reklamowe przygotował dział marketingu pionu Czasopisma i prasa bezpłatna Agory.