Agora S.A. - Polska spółka medialna
ZAMKNIęCIE
Tool-1

Z ostatniej chwili


WYNIKI FINANSOWE GRUPY AGORA  W 3. KWARTALE 2019 R.

AGORA, STRONA GłóWNA, NAJNOWSZA AKTUALNOść (TOOLBAR)

WYNIKI FINANSOWE GRUPY AGORA W 3. KWARTALE 2019 R.

więcej
Tool-3
0

Schowek

(
0
)
Notowania

Notowania

Spółka

AGO

Kurs akcji [PLN]

10,45 zł

Zmiana[PLN]

-0,48%

Do pobrania

Tool-7

Dane spółki

AGORA S.A.
ul. Czerska 8/10
00-732 Warszawa

AGO -0,48%
mWIG40 -1,58%
WIG-MEDIA -0,95%

Regon: 11559486
Numer KRS: 59944
NIP: 526-030-56-44

Tool-4

14 sierpnia 2019 / 13:33

„Warszawska Pyza 2019” – znamy 10 finalistów plebiscytu

„Warszawska Pyza 2019” – znamy 10 finalistów plebiscytu

Trwa siódma edycja plebiscytu „Warszawska Pyza” na najlepszy lokal z ulicznym jedzeniem z Warszawy oraz okolic, organizowanego przez „Gazetę Stołeczną” oraz serwis Warszawa.Wyborcza.pl. Spośród nadesłanych propozycji jury wybrało 10 finalistów, z których jeden otrzyma tytuł „Warszawskiej Pyzy 2019”.

W finałowym zestawieniu znaleźli się: Akurat – kurczak z rożna, Bar Lussi, Renesans, Vega, Co tu, Efes Kebab, Pizzeria Ufo, Yen beo, Soul Food Burgers oraz Mezze.

Jury w składzie: Basia Starecka – dziennikarka i autorka bloga Nakarmionastarecka.pl (przewodnicząca jury), Diep Ngoc – Wietnamka, doświadczona restauratorka, współzałożycielka food trucka a potem restauracji Viet Street Food wyróżnionej tytułem „Warszawska Pyza 2016”, Areta Szpura – ekoaktywistka, autorka bestsellerowej książki „Jak uratować świat – czyli co dobrego możesz zrobić dla planety”, Bogumiła Siedlecka-Goślicka – vlogerka prowadząca kanał na YouTubie „Anioł na resorach”, Agata Wojda – doświadczona i ceniona szefowa kuchni, felietonistka kulinarna i podróżniczka, Jakub Kuroń – szef kuchni w rodzinnej firmie „Kuroniowie”, bloger kulinarny prowadzący bloga Kuron.com.pl oraz autor książek kulinarnych, Matteo Brunetti – Włoch, finalista szóstej edycji programu Masterchef, youtuber, współprowadzący program „Bitwa na smaki” w Kuchni+, promotor włoskiej tradycyjnej kuchni w Polsce oraz Kamil Siałkowski – dziennikarz „Gazety Stołecznej” wybierze spośród nich lokal, który otrzyma tytuł „Warszawskiej Pyzy 2019”.

W tegorocznej edycji plebiscytu jury sprawdzi, w jakiej kondycji są otwarte wiele lat temu popularne punkty z ulicznym jedzeniem. Będzie oceniać m.in., jak poradziły one sobie z upływającym czasem, czy utrzymują wysoką jakość godną ich miejskiej legendy, a ich właściciele myślą o biznesie odpowiedzialnie – dbają o ekologię oraz dostępność swoich punktów dla osób niepełnosprawnych.

W tym roku świętujemy 30-lecie wolności, a co za tym idzie, otwarcie się stolicy na inne kultury kulinarne. Po 1989 r. mogliśmy poznawać niedostępny wcześniej świat, zwiedzając go od kuchni: pojawiły się pierwsze bary z wietnamską kuchnią i włoskie pizzerie, food trucki z burgerami i punkty z arabską kuchnią uliczną. Kulinarną transformację stolicy ledwo przetrwały rodzime kurczaki z rożna, pyzy, flaki i zapiekanki. Tegoroczna Pyza będzie wyróżnieniem dla miejsc, które na dobre zapuściły korzenie w nadwiślańskim gruncie – mówi przewodnicząca jury Basia Starecka.

Czytelnicy „Gazety Stołecznej” i internauci mogą również zagłosować na swoje ulubione miejsce i wybrać „Warszawską Pyzę Publiczności”. Głosowanie na Warszawa.Wyborcza.pl potrwa do czwartku, 22 sierpnia br.

Wyniki plebiscytu zostaną ogłoszone podczas imprezy „Żarcie Na Kółkach” Festiwal Food Trucków i 6.Mistrzostwa Burgerowe, która odbędzie się w dniach 24-25 sierpnia br. na PGE Narodowym. Z kolei 26 sierpnia br. redakcja przedstawi zwycięzców na łamach „Gazety Stołecznej” oraz w serwisie Warszawa.Wyborcza.pl.

Partnerem akcji jest „Żarcie Na Kółkach”. Wydarzeniu patronują „Co Jest Grane 24”, Rock Radio, Food Service i OuiChef.pl.

Plebiscyt „Warszawska Pyza 2019” wspiera kampania promocyjna w prasie („Gazeta Stołeczna”, „Co Jest Grane 24”) i w internecie (Warszawa.Wyborcza.pl, Facebook, Instagram). Działania reklamowe przygotował zespół marketingu warszawskiego wydania „Gazety Wyborczej”.

Powrót

NEWSLETTER

Każdego dnia dzieje się u nas coś nowego.
Chętnie o tym opowiemy.

Wybierz:

Podanie adresu e-mail oznacza wyrażenie zgody na otrzymywanie newslettera zawierającego informacje na temat działalności Agory S.A. oraz spółek z grupy kapitałowej Agora w interesującym Panią/Pana obszarze. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Agora S.A. z siedzibą w Warszawie (00-732), ul. Czerska 8/10. Będą one przetwarzane w celu dostarczania zamówionego newslettera, a także w celach statystycznych i analitycznych administratora. Zgodę można wycofać w każdym czasie poprzez kontakt z iod@agora.pl, jednak jej wycofanie nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem. Wycofując zgodę na otrzymywanie newslettera, rezygnuje Pani/Pan z otrzymywania wszystkich newsletterów korporacyjnych dotyczących działalności Agory S.A. oraz spółek z grupy kapitałowej Agora. Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych, w szczególności praw przysługujących osobom, których dane przetwarzamy, znajduje się w Polityce prywatności serwisu Agora.pl oraz w naszej Polityce transparentności.