Komunikat prasowy
Dziś ukazała się książka "Ciasta na każdą okazję" zawierająca 100 sprawdzonych przepisów na najsmaczniejsze ciasta i ciasteczka. Receptury, które pochodzą z magazynów "Kuchnia" i "Poradnik Domowy", pozwolą na przygotowanie wielu rodzajów smakołyków - ciast i ciastek kruchych, biszkoptowych, ucieranych, drożdżowych i francuskich. Wydanie podaje też przepisy na serniki, pierniki oraz masy i kremy do wypieków.
Publikacja podzielona jest na rozdziały według rodzajów ciast. Każdy z nich opatrzony jest wstępem ze wskazówkami dotyczącymi składników i sposobu przygotowania danego wypieku. Przedmowę do książki stanowi artykuł o sprzęcie kuchennym, przyborach i formach potrzebnych do pieczenia.
Nad opracowaniem redakcyjnym i graficznym wydania czuwał zespół magazynu "Kuchnia"; przepisy zebrała i opracowała Monika Jankowska-Kapica.
Książka "Ciasta na każdą okazję", wydana przez Agorę, jest w sprzedaży od 30 marca br. Wydanie można kupić w wybranych punktach sprzedaży prasy i księgarniach oraz na
www.kulturalnysklep.pl w cenie 24 zł.
Kampania promocyjna tomu jest realizowana w czasopismach Agory oraz w serwisie Gazeta.pl. Jej projekt i plan przygotował dział marketingu czasopism Agory.