Komunikat prasowy
W najnowszym numerze miesięcznika "Kuchnia", które ukazuje się dziś, 18 listopada br., czytelnicy znajdą dodatek specjalny: 65 przepisów na wyjątkowe świąteczne obiady. Wydanie można również kupić z prezentem - książką kulinarną do wyboru.
Tematem grudniowego wydania "Kuchni" są śledzie - redakcja przedstawia przepisy na ich nietypowe podanie, m.in. w cieście winnym i z imbirem na żytnim chlebie. Czytelnicy znajdą też pomysły na inne bożonarodzeniowe potrawy, m.in. ciasto piernikowe czy karpia oraz propozycje wegetariańskich dań wigilijnych.
"Kuchnia" zaprasza także w kulinarną podróż do Brazylii oraz do Tokio - w wywiadzie z Takashi Saito, mistrzem sushi. Paweł Oszczyk. szef kuchni La Rotisserie, restauracji warszawskiego Mamaison Hotel La Regina opowiada, dlaczego w kuchni nigdy nie idzie na skróty i dlaczego nie może przekonać się do salcesonu.
Ponadto w numerze czytelnicy poznają historię ekskluzywnych dań, które kiedyś były tanie i pogardzane, a redakcja podpowie jakie książki o tematyce kulinarnej warto znać, a jakie można podarować pod choinkę.
W prezencie dla czytelników najnowsze wydanie miesięcznika "Kuchnia" ukazuje się z dodatkiem specjalnym - zbiorem 65 przepisów na świąteczne obiady. Są wśród nich przepisy na świąteczne przystawki, zupy, dania główne oraz ciasta i desery. Numer można również kupić z dodatkiem - książką kulinarną do wyboru: "Oliwa i Oliwki", "Pasta", "Spaghetti" i "Elementarz Gotowania". Cena grudniowej "Kuchni" z dodatkiem to 14,99 zł, cena pisma w wersji podstawowej wynosi 9,99 zł.
Grudniowy numer magazynu "Kuchnia" będzie promowany: w prasie ("Gazeta Wyborcza" i jej dodatki, "Metro", czasopisma Agory) oraz w Internecie (serwisy z grupy Gazeta.pl i WP.pl).