Agora S.A. - Polska spółka medialna
ZAMKNIęCIE

7 lutego 2011 / 16:54

4. edycja plebiscytu "Kucharz - odkrycie roku"

4. edycja plebiscytu
Komunikat prasowy

Lutowe wydanie miesięcznika "Kuchnia" rozpoczyna kolejną edycję plebiscytu "Kucharz - odkrycie roku", który przedstawia młodych, zdolnych kucharzy. Redakcja magazynu zachęca też czytelników do wybrania najciekawszej okładki spośród wydań "Kuchni" z 2010 roku.

Plebiscyt "Kucharz - odkrycie roku" organizowany jest przez pismo "Kuchnia" już po raz czwarty. Mogą w nim uczestniczyć młodzi (do 35. roku życia), zdolni kucharze, którzy chcą pochwalić się swoimi umiejętnościami kulinarnymi.

Spośród nadesłanych zgłoszeń redakcyjne jury z Anną Wrońską na czele wybierze 12 kucharzy, którzy będą mogli zaprezentować swoje potrawy na łamach "Kuchni" - po dwóch w każdym miesiącu. Wybrane osoby zapraszane będą do wydawnictwa Agora, gdzie przygotują swoje popisowe potrawy w studiu kulinarnym "Kuchni". Przepisy oraz zdjęcia dań wraz z krótką informacją o kucharzu będą prezentowane na łamach magazynu.

Czytelnicy mogą oddawać swoje glosy na wybranych kucharzy - listownie lub na stronie www.ugotuj.to. Trzech zwycięzców głosowania czytelników zostanie zaproszonych na wielką galę plebiscytu, podczas której odbędzie się ostateczny pojedynek na łyżki. Zwycięzca otrzyma nagrodę-niespodziankę oraz tytuł "Kucharz - Odkrycie Roku 2011".

Plebiscyt trwa od lutego do lipca 2011 roku. Szczegółowe informacje o tym, w jaki sposób można zgłosić się do plebiscytu znajdują się na łamach "Kuchni" oraz w serwisie www.ugotuj.to .

Patronami medialnymi plebiscytu są: ugotuj.to, kuchnia.tvwww.gastronauci.pl.

W lutowym wydaniu "Kuchni" ruszył też konkurs na Okładkę Roku 2010. Czytelnicy mogą głosować na najciekawszą ubiegłoroczną okładkę "Kuchni" mailowo do 24 lutego. Nagrodami dla uczestników konkursu są półroczne prenumeraty magazynu i książki "Kuchnia na Wspólnej".

Nowy numer "Kuchni" dostępny jest od 27 stycznia w cenie 7,99 zł. Wydanie wspiera kampania reklamowa w czasopismach Agory, na portalu internetowym Gazeta.pl i Gastronauci.pl oraz w Radiu Złote Przeboje. Spot radiowy przygotowało studio BADI BADI.

Powrót